zaterdag 16 juni 2007

And then we had to leave...


Op vrijdagmorgen de 16e Juni 2007 moesten we echt vertrekken. Ons vliegtuig zou de volgende morgen om 10.55 vertrekken van Beijing dus we hadden besloten om na de lessen direct terug naar Beijing te gaan zodat we de volgende morgen op tijd bij het vliegtuig zouden zijn.


De laatse lessen gingen echt heel veel beter. De studenten waren veel opener dan in het begin, and ze lieten echt merken dat ze iets geleerd hadden. Er werd echt gediscussieerd. Dus ze hadden hard gewerkt en alles wat wij hadden verteld hebben ze echt goed in zich op genomen.


We zijn dan ook erg voldaan dat het zo gegaan is. Na de laatste tutorgroep hebben we een officiƩle ceremonie georganiseerd om de certificaten van deze workshop aan de studenten te overhandigen. Idere student kwam afzonderlijk naar voren om het certificaat te ontvangen. Van ieder student werd vervolgens samen met ons een foto gemaakt.


Het feit dat ze al erg open geworden zijn bleek wel toen een van de studentes in het openbaar aan ons vroeg of ze ons een "hug"mocht geven. Iedereen slaakte een kreet van Oh, dat je dat durft vragen, waarschijnlijk was het een weddenschap van de studenten onderling of ze het zou durven. Maar het was wel erg leuk te merken dat we kennelijk toch een heel goede band hadden opgebouwd met de studenten.


Na deze ceremonie kregen we van de Dean enkele presentjes en konden we naar buiten voor een fotosessie. Een voorbeeld staat hier bij, de rest van de foto's werden door de Universiteit gemaakt en krijg ik later toegestuurd.


De auto stond al klaar, want we zouden met de auto terug gebracht worden naar Beijing, door Abe Kang, onze mentor in Hebei University. En hoewel we verzekerden dat we best met de trein wilden, hij stond er op dat hij ons met de auto terug naar Beijing bracht (een rit van meer dan 5 uur).


Vooardat we in de auto naar Beijing mochten moesten we eert nog dineren met de Dean en zijn gevolg. Daarna volgde het afscheid en begonnen we aan onze thuisreis.

Geen opmerkingen: