zaterdag 9 juni 2007

De eerste dag in Beijing
















Eindelijk waren we dan in Beijing. Na een echt rustige vlucht en enkele Sudokus kwamen we omstreeks 9.00 uur aan op Beijing Capital Airport. Het uitchecken ging gesmeerd, alleen had ik mijn immigratiepapieren met potlood ingevuld en dat moest met Ballpoint, dus alles overgetrokken. Bij de uitgang stond Angela al op ons te wachten en zwaaide op de bekende Chinese vrolijke wijze. We werden metreen meegenomen naar de auto en na wat passen en meten met de koffers zaten we dan in de auto (Een Citroën ZX) op weg naar het Hotel. We zitten in het Yu Yang Hotel, een prachtig Hotel, 4 sterren. Angela heeft het via haar bedrijf "Siemens"geboekt dus we kregen nog een speciale prijs ook. Snel naar de kamer en na een lekkere douch terug naar de Lobby alwaar Angela samen met Miaou Zhou op ons wachtte. Miauo had net een nieuwe auto gekocht en was natuurlijk apetrots dat ze als oud studente met een mooie Peugeot 307 voor kwam rijden. We gingen op weg, laten we eerst maar even lunchen stelde Angela voor dan kunnen jullie even bijkomen van de reis, een goed idee. Na een speciale Chinese lunch met veel onbekende gerechten gingen we op weg naar de Curiosa- en de Silk Market, (Zijde Markt). Geweldig, iedereen probeerde je wat te verkopen, T-shirts, Schoenen, Sierraden etc. Nadat Frans en ik onze inkopen hadden gedaan waren we al een aantal uren verder. Hier moet je afdingen, de beide dames hadden ons dit uitgelegd en wij gingen er stevig tegen aan. Van een prijs (gevraagd) van 70 RMB (Chinese Yuan) kwamen we uit op 20 Yuan, ongeveer 2 euro. Zo kochten we twee halskettingen, een paar Crocks voor de kleindochter en Frans een kleine Polo voor z'n kleinzoon. Opa's onder elkaar...














Op een Terrasje, ja een Tertasje midden in Beijing namen we een drankje waarna we een rondrit door de stad kregen. Wat een stad, maar ja wat wil je met ca 30 miljoen inwoners. Om ongeveer 19.00 uur zaten we in het restaurant dat ze voor ons hadden geregeld. Een aparte kamer met een gezellige ronde tafel. Hier kwamen nog twee andere studenten ernbij en om 19.30 uur stond er een zogenaamde HotPot op tafel, een siirt Fondue maar dan in Bouillon. Veel gezonder natuurlijk dan die vette troep die wij er altijd van maken. We lieten het ons best smaken. Om 22.00 uur besloten we toch om maar niet te gaan Karaoke, Frans en ik waren erg moe en wilden liever naar bed. Na nog wat foto's gemaakt te hebben en afscheid genomen te hebben van Angela en Miaou, werden we naar ons Hotel gebracht.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Hoi,
Wat leuk om allemaal weer te lezen, ver weg en toch dichtbij! In NL is het maar een bewolkt weekend; weg is de zon weer. Wat grappig dat je in China aankomt en binnen no-time in twee franse auto's zit! Veel plezier en we houden je in de gaten via de site! We gaan zo naar de verjaardag van Henk, Nel gaat gezellig met ons mee.
Liefs Jeroen en Nicole

Anoniem zei

Ha die Ruud (en Frans),
wat zijn jullie toch bevoorrechte mensen dat je dit allemaal kunt doen. Het lijkt me schitterend daar en ik ben gelijk weer een beetje jaloers. Verder hoop ik dat jullie daar nog een paar mooie dagen meemaakt en weer gezond terugkeert.
Hartelijke groeten,
Menno

Anoniem zei

Hoi Ruud en Frans,
Geweldig jullie belevenissen te lezen. Geniet ervan en groet de oude studenten van mij.
Groetjes,
Jacques